عنوان 107900 : نزاع ترکیه و سوریه؛ از زمین تا آسمان + تحولات بحرین و آیندهی پایگاههای نظامی آمریکا
+ تبلیغ پفک، نوشابه، برنزه کردن و ... ممنوع!
نزاع ترکیه و سوریه؛ از زمین تا آسمان
گروه تحقیق و تفسیر خبر- روابط آنکارا و دمشق،در فضایی که دولت ترکیه طی یکسال اخیر با اتخاذ مواضع منفی علیه دولت سوریه مسیر تقابل را با این کشور گشوده، با سرنگون شدن جنگنده ترکیه ای توسط ارتش سوریه در آسمان این کشور ابعاد جدیدی یافته است.




روز گذشته یک فروند جنگنده فانتوم متعلق به نیروی هوایی ترکیه توسط پدافند هوایی سوریه مورد هدف قرار گرفت و سقوط کرد.
دولت ترکیه چند ساعت پس از این حادثه با صدور بیانیه ای رسما پذیرفت که جنگنده این کشور توسط سوریه مورد هدف قرار گرفته است و اعلام کرد که پس از روشن شدن ابعاد این حادثه، گام های لازم را در این زمینه برخواهد داشت.
مقام های ترکیه البته هیچ توضیحی درباره ماموریت این جنگنده و علت حضور آن در حریم هوایی سوریه ارایه نکردند، اما برخی از رسانه های ترکیه ای گفتهاند که این جنگنده مشغول پرواز شناسایی بوده است.
پس از اینکه دولت ترکیه خبر سرنگون شدن جنگنده این کشور توسط پدافند هوایی سوریه را تایید کرد، ارتش سوریه نیز اعلام کرد که پدافند هوایی این کشور ظهر جمعه یک هدف ناشناس که حریم هوایی این کشور را در آب های سرزمینی در ˈلاذقیهˈ و در غرب سوریه نقض کرده بود، ساقط کرد.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) از قول سخنگوی ارتش این کشور افزود: این هدف در ارتفاع بسیار پایین و با سرعت بسیار بالا در حرکت بود و پدافند هوایی سوریه آن را در یک کیلومتری خاک سوریه (در ساحل) هدف مستقیم آتشباری خود قرار داد و باعث آتش گرفتن آن و سقوط در 10 کیلومتری و در روستای ˈام الطیورˈ در لاذقیه شد.
سخنگوی ارتش سوریه با اشاره به سقوط هدف مزبور در آب های سرزمینی سوریه در غرب افزود که پس از ساقط کردن این جنگنده روشن شد که هدف یک هواپیمای نظامی ترکیه بود که وارد حریم هوایی سوریه شده بود و بر اساس قوانین موجود با آن برخورد شده است.
وی خاطر نشان کرد که فرماندهی نیروهای دریایی دو کشور ضمن برقراری ارتباط با یکدیگر و با استفاده از کشتی های دو طرف برای یافتن دو خلبان مفقود شده دست به کار شده اند.
از سوی دیگر تلویزیون دولتی سوریه نیز در گزارشی خبر از حضور دو جنگنده ترکیه ای در حریم هوایی سوریه داد که پدافند هوایی ارتش سوریه به سمت آنها شلیک کرد که یکی از آنان هدف قرار گرفت و در دریا سقوط کرد، اما جنگنده دیگر از معرکه گریخت.
پس از این حادثه ˈرجب طیب اردوغانˈ نخست وزیر ترکیه برنامه سفر خود به برزیل را نیمه تمام گذاشت و پس از بازگشت به آنکارا در جلسه اضطراری امنیتی دولت در مورد این حادثه شرکت کرد.
ترکیه و سوریه طی سال های اخیر روابط پرفراز و نشیبی با یکدیگر داشته اند. پیش از ناارامی ها در سوریه، دمشق و آنکارا دور تازه ای از نزدیکی روابط دوجانبه را آغاز کردند.
اما با آغاز ناآرامی ها در سوریه، روابط این دو کشور دستخوش تغییرات جدی شد و رفته رفته رو به سردی و تیرگی گذاشت.
ترکیه در نزاع میان دولت و مخالفان، جانب مخالفان را گرفت و مقام های ترکیه بویژه رجب طیب اردوغان بارها دولت سوریه را به دلیل نحوه برخورد با مخالفان این کشور، مورد انتقادات شدیداللحنی قرار داده و ضمن تاکید بر از دست دادن مشروعیت ˈبشار اسدˈ رییس جمهوری سوریه، از وی خواسته اند تا از قدرت کناره گیری کند.
ترکیه علاوه بر اتخاذ مواضع منفی علیه دولت سوریه، روابط نزدیکی را با مخالفان دولت این کشور برقرار کرده و چندین بار میزبان نشست های مخالفان دولت سوریه بوده است.
از سوی دیگر ˈشورای ملی سوریهˈ که اصلی ترین گروه متشکل مخالف دولت سوریه است، دفتر اصلی خود را در استانبول ترکیه قرار داده است.
افزون بر این مرکزیت فرماندهی و هدایت عملیات های مسلحانه علیه دولت سوریه در ترکیه صورت می گیرد. ˈارتش آزاد سوریهˈ که اصلی ترین گروه مسلح مخالف دولت سوریه است و رهبری آن نیز بر عهده سرهنگ ˈریاض الاسعدˈ از جداشدگان ارتش سوریه، است، مقر اصلی خود را در ترکیه و در مناطق مرزی این کشور با سوریه قرار داده است.
افزون بر این بنا بر برخی گزارش ها بخش عمده ای از سلاح هایی که مخالفان مسلح دولت سوریه از آنها علیه دولت استفاده می کنند از مرزهای ترکیه به سوریه قاچاق شده است.
از سوی دیگر ترکیه در عرصه بین المللی به جبهه مخالفان دولت سوریه پیوسته و حتی میزبانی کنفرانس های مخالفان منطقه ای و جهانی دولت سوریه را نیز برعهده داشته است.
بی تردید در فضای تنش آلود در روابط دو کشور، هدف قرار گرفتن جنگنده ترکیه توسط سوریه رخدادی مهم و قابل توجه است.
در حالی که ترکیه طی ماه های اخیر مواضع شدیداللحنی را علیه دولت سوریه اتخاذ کرده و ضمن کمک به مخالفان دولت این کشور ، در عرصه بین المللی نیز به جبهه ضد سوری پیوسته است، هدف قرار گرفته شدن جنگنده این کشور توسط سوریه می تواند به معنای هشدار دمشق به آنکارا ارزیابی شود.
از سوی دیگر در فضایی که محور منطقه ای و بین المللی ضد سوری تلاش می کند با طرح احتمال حمله نظامی علیه سوریه، دولت این کشور را زیر فشار قرار دهد، ساقط کردن جنگنده ترکیه ای که خود از اعضای پیمان نظامی ناتو محسوب می شود، ضمن هشدار به طرح چنین تهدیدهایی، اعتماد به نفس نیروهای امنیتی و نظامی سوری را بالا می برد.
با این وجود و برخلاف تصور برخی، بعید است که این رخداد تنش در روابط دو کشور را به شدت افزایش دهد و مثلا دو کشور را وارد یک درگیری نظامی ولو کوتاه مدت نماید.
نگاهی به مواضع محتاطانه مقام های ترکیه در روز گذشته و پرهیز از اقدام تلافی جویانه و شتابزده آنها نشان می دهد که دولت این کشور چندان تمایلی به استفاده از این رخداد برای درگیری و رویارویی مستقیم با دولت سوریه و تحمل هزینه های پس از آن را ندارد.
با این وجود به نظر می رسد رخداد دیروز می تواند حساسیت دو طرف در زیر ذره بین قرار دادن اقدامات یکدیگر را افزایش دهد و وضعیت امنیتی مرزهای ترکیه و سوریه را ملتهب تر از پیش کند.

*********************************************************************
تحولات بحرین و آیندهی پایگاههای نظامی آمریکا
پس از حمله صدام به کویت، بحرین به یکباره مورد توجه آمریکاییها قرار گرفت تا از این کشور به عنوان پایگاهی برای پشتیبانی جنگندههای آمریکایی استفاده شود و هماکنون ناوگان پنجم دریایی آمریکا در پایگاه نظامی الجفیر بحرین مستقر است.

گروه سیاسی برهان/ محمدجواد اخوان؛ در این میان آن چه در تحولات بحرین مهم مینماید آیندهی حضور آمریکا در این کشور عربی خلیج فارس است. بسیاری از تحلیلگران معتقدند، تا پیش از حملهی صدام به کویت و به خطر افتادن منافع آمریکا در خاورمیانه هیچکس نامی از بحرین و ایفای نقش آن در منطقه به گوشش نخورده بود، اما از آن تاریخ بحرین یکباره مورد توجه آمریکاییها قرار گرفت تا از این کشور به عنوان پایگاهی برای پشتیبانی جنگندههای آمریکایی استفاده شود که برای عقب نشاندن نیروهای عراقی از کویت راهی منطقه شده بودند. اما واقعیت امر این است که بحرین یکی از قدیمیترین کشورهای عربی است که همکاریهای نظامی خود را با آمریکا آغاز کرد. بحرین و آمریکا در سال (1971) میلادی توافقنامهی نظامی مشترکی امضا کردند که براساس آن زمینی به مساحت 40 کیلومتر مربع در اختیار آمریکاییها قرار گرفت. در ژوئیهی (1973) توافقنامهی اخیر دوباره در دستور کار دو کشور آمریکا و بحرین قرار گرفت و در 30 ژوئن (1977) به توافقنامهی دیگری تغییر کرد. براساس توافقنامهی جدید، نیروی دریایی آمریکا از تسهیلات گستردهای در بندر سلمان بحرین برخوردار میشود. همچنین از سال (1993) نیز فرماندهی منطقهای نیروی دریایی آمریکا در بحرین مستقر شد و ژوئیهی (1995) هم بحرین میزبان ناوگان پنجم دریایی آمریکا شد.
 
واشنگتن براساس توافقنامهی همکاری دفاعی که با بحرین به امضا رسانده بود، از امکانات و تسهیلات بسیاری در فرودگاهها و بنادر بحرین برخوردار شد. ارایهی این تسهیلات به آمریکاییها پس از حوادث 11 سپتامبر بهویژه در فرودگاه المحرق، بندر سلمان، پایگاه هوایی شیخ عیسی و پایگاه نظامی الجفیر در نزدیکی منامه افزایش یافت. ناوگان پنجم دریایی آمریکا هماکنون در پایگاه نظامی الجفیر مستقر است.
نیروی دریایی آمریکا دارای 7 ناوگان فعال است که شامل ناوگان دوم، سوم، چهارم، پنجم، ششم، هفتم به اضافهی ناوگان «رزرو» نیروی دریایی و 6 ناوگان غیرفعال است که ناوگان یکم، هشتم، دهم، دوازدهم، ناوگان سفید بزرگ را به اضافهی ناوگان آسیایی، در بر میگیرد. بعد از پایان جنگ و شکست صدام، بحرین موقعیت استراتژیکی مییابد و در دورهی ریاست جمهوری «بیل کلینتون» در سال (1995) اسلکهی اصلی نیروی دریایی بحرین با تغییر کاربری گسترده و هجوم مهندسان آمریکایی به سرعت تجهیز، بازسازی و قدرتمند میشود و ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در غرب منامه پایتخت بحرین افتتاح میگردد.

اسکلهی ناوگان پنجم در بخش غربی شهر منامه پایتخت بحرین قرار دارد و به طور معمول پذیرای 2 الی 4 ناوشکن در آنِ واحد است و حدود 10 ناوچه نیز در آن پهلو میگیرند. تعدادی شناور تندرو هم در آن حضور دارند. در جوار آن نیز یک فرودگاه نظامی برای فرود هلیکوپترها و هواپیماهای نیروی دریایی آمریکا وجود دارد. بیشتر ناوها به گشت زنی در محدودهی آبهای بینالمللی خلیج فارس و غیرسرزمینی ایران میپردازند و بقیه به صورت رزرو در اسکلهی پنجم بحرین، میمانند.

این ناوگان وظیفهی حفظ و حراست از منافع آمریکا در خلیج فارس- دریای عمان - دریای سرخ - خلیج عدن و بخشی از دریای سرخ را بهعهده دارد. بخش سیتیاف 158 ناوگان پنجم به عملیات در بخش شمالی خلیج فارس میپردازد. ناوگان پنجم دریایی آمریکا دستکم یک ناو هواپیمابر را به طور دایمی در خلیج فارس و یک گروه شامل ناوها و زیردریاییهای آمریکایی را در بیرون از خلیج فارس مدیریت میکند. مأموریتهای مختلفی برای این پایگاه تعریف شده و همان طور که گفته شد، حفاظت از منافع آمریکا در خلیج فارس مهمترین این وظایف است. ناوگان پنجم مانند بسیاری از پایگاه های نیروی دریایی آمریکا شامل: ملوانان- تفنگداران - خلبانان - ستاد فرماندهی - موتوریستها و کارمندان بخشهای مختلف است و فرماندهی آن هماکنون بهعهدهی دریادار «کوین کاسگریف» است.
پس از آغاز خیزش مردم بحرین، آمریکا که نگران منافع حیاتی خود در این کشور بود، به سرعت و آشکارا در مسایل بحرین دخالت نمود.
در 26 می سال گذشته میلادی نیروی دریایی آمریکا اجرای طرح توسعهی پایگاه ناوگان پنجم دریایی آمریکا در بندر سلمان واقع در شرق منامه پایتخت بحرین را آغاز کرد. هزینهی این طرح توسعهای 580 میلیون دلار اعلام شد که از طرف نیروی دریایی آمریکا هزینه و در زمینی به مساحت 28 هکتار و در چهار مرحله اجرا میشود و قرار است اجرای آن تا سال (2015) بهطول بینجامد که به معنی دو برابر شدن مساحت پایگاه نیروی دریایی آمریکا در بحرین است. این طرح توسعهای شامل ساخت و راهاندازی بخشهای زیرساختی، مرکز عملیات، بندر و اسکله، منازل مسکونی، ساختمانهای اداری و پل است. اما آنچه سرمایهگذاری قابل توجه آمریکا را با موانعی مواجه میسازد تحولات بحرین است که سرنوشت این پایگاه راهبردی را در هالهای از ابهام فرو برده است.
«جو بایدن»، معاون رییس جمهور آمریکا درست یک روز پیش از آغاز جنبش مردم (یعنی 13 فوریه 2011) و درست زمانی که مصر روزهای پس از مبارک را سپری میکرد، در تماس تلفنی با پادشاه بحرین بر ضرورت پیشرفت روند سازش در خاورمیانه تأکید کرد. اما پس از آغاز خیزش مردم بحرین، آمریکا که نگران منافع حیاتی خود در این کشور بود، به سرعت و آشکارا در مسایل بحرین دخالت نمود.
«فیلیپ کرولی» سخنگوی وزارت خارجهی آمریکا ضمن حمایت از دولت بحرین اعلام کرد: «آمریکا از اظهارات دولت بحرین مبنی بر آن که اعلام کرد در خصوص کشته شدن مردم بحرین تحقیق و تفحص انجام میدهد، حمایت میکند زیرا دولت این کشور گفت که علیه هرگونه استفادهی غیرقانونی از زور توسط مأموران امنیتی، حمایت قانونی به عمل میآورد. کرولی همچنین از تمامی احزاب (و تلویحاً از مردم معترض) درخواست خویشتنداری و جلوگیری از خشونت کرد.»
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، «رابرت گیتس» وزیر دفاع آمریکا که از سقوط دولت بحرین به شدت نگران بود در اظهاراتی به منظور حمایت از دولت بحرین و جلوگیری از سقوط دولت این کشور تصریح کرد: «دولت بحرین هرچه سریعتر باید اقدامی در این باره انجام دهد. اگر «حسنی مبارک» اولین سخنرانی خود را ارایه میداد، همان سخنرانی که در آن شرکت مجدد در انتخابات ریاستجمهوری مصر در ماه سپتامبر را رد کرد و در آن متعهد شد تغییراتی را در دولت به وجود آورد و متعهد شد اصلاحاتی در قانون اساسی ایجاد کند و اگر این سخنرانی را هفتههای قبلتر از آن انجام میداد، هنوز هم رییسجمهور مصر بود.»
در پی گسترش ناآرامیها در بحرین و به دنبال کشتار معترضین بحرینی توسط ارتش این کشور، دولت آمریکا به ناچار علیرغم حمایتهای پیشین از دولت منامه، مجبور به محکوم کردن خشونتهای دولت علیه معترضین شد. بر همین اساس بود که باراک اوباما به شخصه از شاه بحرین درخواست خویشتنداری کرد و خشونتهای دولت بحرین علیه معترضین این کشور را محکوم کرد. تماس تلفنی اوباما به «حمد بن عیسی آل خلیفه» شاه بحرین درست در روزی صورت گرفت که واشنگتن در دو راهی حمایت از دولت همپیمان خود و میل و اشتیاق معترضین این کشور که به دنبال حقوق خود بودند، گرفتار شده بود. اوباما در این تماس تلفنی به شاه بحرین هشدار داد که آمریکا بر این باور است که ثبات در بحرین که مقر ناوگان پنجم آمریکا است به اصلاحات سیاسی بستگی دارد.
کاخ سفید در بیانیهای در خصوص این گفتوگو اعلام کرد: «رییسجمهور اوباما با شاه حمد بن عیسی آل خلیفه در خصوص موقعیت و وضعیت در بحرین گفتوگو کردند و رهبر آمریکا خشونتهایی که علیه تظاهرات آرام مردم صورت گرفته بود را محکوم کرد و به صراحت از دولت بحرین درخواست خویشتنداری کرد و خواست که با افراد مسؤول این خشونتها برخورد شود.
اوباما در این تماس تلفنی به شاه بحرین هشدار داد که آمریکا بر این باور است که ثبات در بحرین که مقر ناوگان پنجم آمریکا است به اصلاحات سیاسی بستگی دارد.
«تام دانیلون» مشاور امنیت ملی آمریکا در یک مکالمهی تلفنی با «سلمان بن حمد آل خلیفه» ولیعهد بحرین، خواستار احترام دولت بحرین به حقوقبشر شد و از وی درخواست کرد تا به دنبال موج گستردهی اعتراضهای مردم بحرین، اصلاحات پرمفهومی در این کشور صورت پذیرد.
وزیر امور خارجهی آمریکا برای اینکه واشنگتن را همسو با خواستههای مردمی نشان دهد در واکنش به خشونتهای حکومت بحرین علیه تظاهرات کنندگان خواستار خویشتنداری و اجرای اصلاحات در این کشور شد. «هیلاری کلینتون» با غیرقابل قبول خواندن هرگونه خشونت از سوی نیروهای امنیتی پادشاه بحرین، خواستار اجرای اصلاحات سیاسی فوری در این کشور شد. وزارت امورخارجهی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد کلینتون در طی تماس تلفنی با «سعود الفیصل» همتای عربستانی خود دربارهی موج تظاهراتی که در خاورمیانه و شمال آفریقا به وجود آمده بر لزوم خویشتن داری از سوی نیروهای امنیتی بحرین، تأکید کرده است.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در گزارشی با اشاره به افزایش ناآرامیها در بحرین نوشت: «ناآرامیها در بحرین، منافع نظامی آمریکا را به خطر میاندازد.» این گزارش افزود: «تشدید ناآرامیها در سراسر جهان عرب تا کنون هیچ خسارتی را به ارتش آمریکا وارد نکرده، اما در صورتی که ناآرامیها در بحرین همچنان ادامه یابد، این وضعت ممکن است تغییر کند. اگرچه ممکن است اعتراضهای هفتهی اخیر در بحرین هنوز به خشم مردمی علیه آمریکا بدل نشده باشد، اما منافع واشنگتن در حفظ حضور دریایی مسلط در خلیج فارس را به طور قطع به خطر خواهد انداخت.»
روزنامهی آمریکایی لسآنجلستایمز هم در تحلیل کاملی نوشت که بحرین مقر ناوگان پنجم آمریکا است و سقوط دولت این کشور میتواند، نظم استراتژیک در خاورمیانه را با مشکل مواجه سازد و به طور بالقوه نفوذ آمریکا را دچار تضعیف کند و موقعیت ایران را تقویت کند.
از آنجایی که سقوط بحرین موقعیت آمریکا را نیز در معرض خطر قرار میدهد، مقامهای آمریکایی بر آن شدهاند تا به اشکال مختلف مانع از سقوط دولت این کشور شود.
این روزنامهی آمریکایی ادامه داد که اعتراضهای گسترده و به دنبال آن خشونتهای عظیم در بحرین، بار دیگر دولت باراک اوباما را بر آن داشته است تا به تلاش خود ادامه دهد تا یکی از هم پیمانان قدیمی خود را که در محاصرهی شهروندان مخالف خود قرار گرفته، به حالت ثبات برساند. بر اساس این گزارش از آنجایی که سقوط بحرین موقعیت آمریکا را نیز در معرض خطر قرار میدهد، مقامهای آمریکایی بر آن شدهاند تا به اشکال مختلف مانع از سقوط دولت این کشور شود.
اما در مقابل، پادشاه بحرین در دیدار با ژنرال مایک مولن رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا که برای حفظ متحدین منطقهای خود و در راستای سفری دورهای به چند کشور عربی حوزهی خلیج فارس سفر کرده بود از حمایت آمریکا نسبت به رژیم حاکم بر منامه و افزایش کمکهای نظامی به بحرین قدردانی کرد. در این دیدار پادشاه بحرین از موضع دوستدارانهی آمریکا در حمایت از طرح گفتوگوی ملی در بحرین تقدیر و تشکر کرد. حمد بن عیسی همچنین افزود: «کمیتهی ویژهای که برای تحقیق و بررسی دلایل وقوع حوادث اخیر بحرین تشکیل شده، همچنان به کار خود ادامه میدهد تا بر اساس اهتمام به سلامت شهروندان حقایق برای همه روشن شود و احقاق حق برای هر ذی حقی صورت گیرد.» بر اساس اعلام خبرگزاری بحرین در این دیدار تحولات اوضاع در منطقه و روابط دو جانبه بین دو کشور دوست مورد بررسی قرار گرفت و بر ضرروت تحکیم این روابط در همهی زمینهها به ویژه زمینههای دفاعی و نظامی تأکید شد.
از سوی دیگر ژنرال «مولن» نیز بر تعهد آمریکا به عنوان متحد و دوست بحرین تأکید کرد و از آنچه اقدام حکیمانهی دولت بحرین در گفتوگوی ملی با تمامی طرفها خواند، استقبال کرد و افزود: «کشور بحرین با اصلاح طرح پادشاه، گامی بزرگ برداشته و آمریکا از روابط دوستانه و شراکت دو کشور حمایت میکند و خواهان ادامه و توسعهی این روابط است.» پس از آن بود که رییس جمهور آمریکا که علیرغم حمایتهای پیشین خود از دولت منامه، مجبور به محکوم کردن خشونتهای دولت بحرین علیه معترضان شد، از تعهد شاه این کشور به انجام اصلاحات حمایت کرد.*

*********************************************************************
تبلیغ پفک، نوشابه، برنزه کردن و ... ممنوع!
 
تبلیغ خدمات آرایشی و نمایش رفتارهای پرخطر ممنوع شد
، تبلیغ غلات حجیم شده، نوشابههای گازدار شامل انواع کولاها اعم از معمولی و رژیمی، نوشابههای گازدار طعمدار رنگی و بیرنگ و نوشابههای انرژیزا، انواع چیپس و انواع داروها ممنوع است.
فهرست اقلام و کالاهایی که طبق ماده 37 قانون برنامه پنجم تبلیغ آنها ممنوع است، اعلام شد.
دکتر محمد شریعتی، قائم مقام معاون بهداشتی وزیر بهداشت در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به سوال ایسنا درباره لیست اقلام و کالاهای مشمول ممنوعیت تبلیغات، گفت: به منظور اجرای ماده 37 قانون برنامه پنجم توسعه و بر اساس مصوبه کارگروه مربوطه تبلیغ 10 کالا و اقدام در کشور ممنوع شده است.
وی ادامه داد: بر این اساس، تبلیغ غلات حجیم شده، نوشابههای گازدار شامل انواع کولاها اعم از معمولی و رژیمی، نوشابههای گازدار طعمدار رنگی و بیرنگ و نوشابههای انرژیزا، انواع چیپس و انواع داروها ممنوع است.
به گفته شریعتی، خدمات سمپاشی فاقد مجوز وزارت بهداشت نیز مشمول ممنوعیت تبلیغات است.
قائم مقام معاون بهداشتی وزیر بهداشت همچنین افزود: تبلیغ خدمات آرایشی مانند برنزه کردن با دستگاههای سولاریوم، کاشت مو و ناخن، خالکوبی و امثال آن و خدمات مشاوره تغذیه مانند روشهای لاغری و چاقی، داروهای لاغری و مکملهای چاقی، خدمات و اقدامات مداخلهای جهت افزایش قد و خدمات بدنسازی فاقد مجوز وزارت بهداشت نیز از این پس ممنوع است و با این چنین تبلیغات فاقد مجوز برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
 
شریعتی ادامه داد: استخرها و مراکز تفریحی آبی و خدمات و کالاهای گندزدایی و ضدعفونیکننده آب و محیط فاقد مجوز وزارت بهداشت مشمول ممنوعیت تبلیغات هستند.
وی همچنین گفت: تبلیغ اقلام و کالاهایی که مصرف آنها مبین نمایش رفتارهای پرخطر است مانند مصرف فستفودها و فرآوردههای غذایی صنعتی و استعمال دخانیات اعم از قلیان و سیگار نیز ممنوع است و نمایش استعمال و مصرف این کالاها و اقلام در رسانههای عمومی باید منحصرا محدود به نقش و کاراکترهای منفی بوده و جنبه تبلیغاتی نداشته است.
 
******************************************************************
![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif)
http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ usaکالیفرنیا
privacyequest@postini.com
http://www.isar.gheraati.ir/link/Dump/
http://www.vitrin.irancell.ir/cgi-bin/Mobiweb/homepage/privacypolicy.cig
http://www.us.m.yahoo.com/w/global/main?.intl=us&.lang=en
www.esarm.ir آدرس اصلی سایت ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی (privacy policy )
http://www.gheraati.abdolsamad @ iran.ir
شناسه سایت ایثار و مقاومت در سرور(palringo) http://www.palringo.com/en/gb/terms-and-conditions
شناسه سایت ایثارو مقاومت در گوگل http://www.google.com/recaptcha/lernmore
http://www.nasdaqstockranking.com/ir-biosciences-holdings-inc-irbs.html
www.google.com/m?q=www.388323901.ir
http://www.wikimediafoundation.org/wiki/privacy_policy&ei=kd33toinfovk_abwoon2dq&ct=np&whp=3489شناسه ثبت سایت ایثار و مقاومت عبد الصمد قرائتی در ویکی مدیا
http://www.google.com/m/ig?sa=n
http://www.google.com/gwt/x?q=policies.isaar.ir
http://www.info.yahoo.com/privacy/us/yahoo/search/details/htm/
http://www.amazon.gheraati.ir
) در سرور قدرتمند آمازون و آپاچی privacy policy شناسه سرور اختصاصی سایت ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی(
http://www.statscrop.com/www/esarm.ir/
http://www.fa.wikipopia.org/gheraati.ir
http://www.gheraati.statmyweb.com/s/
http://www.relatedurls.com/privacy policy.com
http://www.iranlinker.ir/component/search/?searchword=isaar.gheraati.ir&searchphrase=all&Itemid=888
(privacy policy)ثبت سایت ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی
در بانک اطلاعاتی سایت ( ایران لینکر) و نمایش آن به صورت جهانی
http://www.w3.org/comsortium/lega/privacy-sTatement-20000612#public-sTatement-20000612#public
جهت سرویس دهی سایت ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی (w3.org) سرور خدماتی جهانی
و امتیاز بندی جهانی آن در اینترنت (privacy policy)
http://www.amazon/gp/help/customer/display.html/ref=footer_privacy?ie=UTF8&no0deid=468496
(privacy policy)آی پی سایت ایثار و مقاومت عبد الصمد قرائتی
(USA) در سرور اختصاصی آمازون و نمایش جهانی آن
http://www.jiumang.com/alexainfo/gheraati.ir
http://www.alexa.com/help/privacy
سرور خدماتی و اختصاصی الکسا جهت رتبه بندی جهانی سایت
ایثار و مقاومت در ترافیک سایت های بین الملل
http://www.prchecker.info/cheek_page_rank.php
طریقه سنجش پیج رنک سایتها و بین الملل در سرور فوق الذکر در گوگل
http://www.tarjoo.ir/ads?p=www.isaar.gheraati.ir&type=web
شناسه ثبت سایت ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی (privacy policy)
در موتورهای قدرتمند جستجو گر ایرانی و برای سنجش دیگر سایت ها
شناسه سایت ایثار و مقاومت عبد الصمد قرائتی در بانک اطلاعاتی ثبت پایگاه های مجوز دار اینترنتی (ایران لینکر)
http://www.w3.org/consortium/legal/privacy-statement-20000612#public
http://www.info.yahoo.com/privacy/us/yahoo/details.html
http://www.dnsw.info/gheraati.ir
http://www.google-search.nayabkala.ir/src_ privacy_ policy.html
http://www.groups.yahoo.com/group/shadine/join
http://www.jiumang.com/alexainfo/geraati.ir
http://www.jiumang.com/alexainfo/endadtehran.ir
http://www.rank.ir/Privacy.php
http://www.google.com/m/search?site=universal&q=gheraati.alexa.com
http://www.code.google.com/soc/
http://www.siteanalytics.compete.com/gheraati.ir/?metric=uv
لینک مستقیم تلویزیون آنلاین(پخش ۱۵ کانال دیجیتال + ۱۵کانال رادیو زنده + کلیه اماکن متبرکه )http://www.4jok.com/tv
http://www.4jok.com/tv http://www.takkhal.net/tv/index.htm
esarmir@yahoo.com)
http://www.google.com /gwt/x?client=ms-samsung&source=m&u=http://www.isaar.gheraati.ir/&=wsi=1f93f0af4567de17&ei=hytptrslhptj1qbk37dndg&wsc=eb&ct=pg1&whp=30
شناسه گیم لافت مدیریت سایت ایثار و مقاومت (عبدالصمد قرائتی privacy policy):
https://www.wapshop.gameloft.com/wifi/cc_action.php?mail=esarmir@yahoo.com&password=2570109282&card_holder=www.esarm.ir/card-number=...
http://www.info.yahoo.com/privacy/us/yahoo
http://www.m.samsung.com/in/news
http://www.webarbiter.com/en/isaar.gheraati.ir
http://www.uk.ask.com/puk
http://www/google.termsofservice/isaar.gheraati.ir
Service:powerby http://www.yenwoo.com/wm/searchnumber.php
http://www,google.com/search?q=www.gheraati.abdolsamad%40iran.ir&btnG=search&sitesearch=&ie=uTf-8&oe=uTf-8
http://www.m.la.samsungapps.com/category/index.do?op=&ca=17797&m=none
http://www.waps.samsungmobile.com/latinamerica.jsp?parm1=-true
http://www.wapsshop.gameloft.com/wifi/index.php?ms_sid=4
http://www.pressabout.us/isaar.gheraati.ir
http://www.statscrop.com/keyword-ranking-analysis/domain/osake.jpg&ei/isaar.gheraati.ir
  
http://www.mywot.com/enssorecard/isaar.ir/feedhttp://www.d2c.infogin.com/en-gb/lnk00/=esarm.blogfa.com
http://www.Privacy.microsoft.com/library/toolbar/3.0/search.aspx&ei=2YAHOO:http://www.esarm.mail.google.com/supportin
http://www.mail.google.com/mail/help/intl/en/mobile.html
http://www.google.com/a/help/intl/en/security/terms/new_privacy.html
http://m.google.com/static/en/privacy.html
gheraati.abdolsamad@gmail.com
adbdolsamad.gheraati@iGoogle.com
Email:www.adbdolsamad.gheraati_1966@yahoo.com
www.abdolsamad.ghreaati@Gameloft.com
http://www.support.microsoft.com/kb/318380/
MSN:Mobile:http:www.ent.mobile.msn.com/en-us/
post:ILktoronk:interneti:[privacyreQuest@postini.com]
postin:support:portaL:http://www.president.ir/Fa/?ArtID=26889
sandoghsoti:daryaft:PAYAM:00989350001400/
Post:ilktoronkiran:gheraati.adolsamad@iran.ir#http://www.samandehi.ir/help/menunews.html#.http://www.samandehi.irmainuMenu.htm
  
http://www.wapsshop.gameloft.com/wifi/index.php?ms_sid=4
http://www.pressabout.us/isaar.gheraati.ir
www.gheraati.abdolsamade@iran.ir Modiriat site khabai isaar va moghavemat
  
www.gheraati.abdolsamade@iran.ir Modiriat site khabari isaar va etlaa resani moghavemat
POST:ILKTORONKIRAN:gheraati.abdoLsamad@iran.ir مدیریت سایت ایثار و مقاومت و پایگاه خبری واطلاع رسانی مردمی کد پایگاه:8910http://www.mywot.com/enssorecard/isaar.ir/feed
http://www.d2c.infogin.com/en-gb/lnk00/=esarm.blogfa.com
http://www.Privacy.microsoft.com/library/toolbar/3.0/search.aspx&ei=2YAHOO:http://www.esarm.mail.google.com/supportin
http://www.mail.google.com/mail/help/intl/en/mobile.html
http://www.google.com/a/help/intl/en/security/terms/new_privacy.html
http://m.google.com/static/en/privacy.html
gheraati.abdolsamad@gmail.com
adbdolsamad.gheraati@iGoogle.com
Email:www.adbdolsamad.gheraati_1966@yahoo.com
www.abdolsamad.ghreaati@Gameloft.com
http://www.support.microsoft.com/kb/318380/
MSN:Mobile:http:www.ent.mobile.msn.com/en-us/
post:ILktoronk:interneti:[privacyreQuest@postini.com]
postin:support:portaL:http://www.president.ir/Fa/?ArtID=26889
sandoghsoti:daryaft:PAYAM:00989350001400/
Post:ilktoronkiran:gheraati.adolsamad@iran.ir#http://www.samandehi.ir/help/menunews.html#.http://www.samandehi.irmainuMenu.htm
www.gheraati.abdolsamade@iran.ir Modiriat site khabai isar va moghavemat
  
www.gheraati.abdolsamade@iran.ir Modiriat site khabai isaar va moghavemat
نظرات شما عزیزان:
|